Go to top

Share this

Het intake gesprek

Een uitgebreid intake gesprek is een zeer belangrijk onderdeel van het podotherapeutisch onderzoek. Met dit vraaggesprek wordt geprobeerd de aanleiding van de klacht te achterhalen en wordt deze verder uitgediept.

Dit kunnen zeer basale dingen zijn zoals de werkplek, hobby, nieuw schoeisel, veranderingen in het algemeen dagelijks leven, enzovoort. In sommige gevallen kan met een kleine aanpassing de klacht worden verholpen, zoals nieuwe schoenen of een aanpassing op de werkplek.

De klacht wordt uitgediept met betrekking tot locatie, ontstaan, verloop en de aard van de pijn. Hierbij wordt ook de behandeling door andere disciplines in ogenschouw genomen en eventuele röntgenfoto’s bekeken. Bij sporters worden de wedstrijden, trainingen en trainingsopbouw besproken. De verandering van ondergrond, intensivering van trainingen, het spelen van (te) veel wedstrijden, te vroeg beginnen na een blessure, andere blessures, conditie, kracht, leeftijd en externe factoren kunnen van belang zijn. Na de algemene anamnese, specifieke anamnese (de klacht grondig uitdiepen) en aanvullende anamnese (medicijngebruik, ziektes, enzovoort) volgt verder lichamelijke onderzoek.